Opći uvjeti poslovanja

      PODACI O TVRTKI:


LORBER SPORTS D.O.O.

Gornja Pačetina 10

49000 Krapina 


Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem 081395569. 


OIB: 69183410740 


MATIČNI br: 05476445 


Poslovna banka: ERSTE BANK., žiro račun: IBAN HR6624020061101053503


Temeljni kapital društva iznosi 20.000,00 HRK i uplaćen je u cijelosti.


Direktor: Mitja Lorber zastupa društvo pojedinačno i samostalno.


Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama i ukjučuju PDV.


Prodavatelj robe u online trgovini e-kozmos.hr je Lorber Sports d.o.o., a kupac je svaki potrošač ili fizička osoba koja je posjetila online trgovinu e-kozmos.hr i koja je naručila barem jedan proizvod te putem interneta poslala valjanu narudžbu. Kupac može biti i samostalni poduzetnik ili fizička osoba koja se bavi poslovnom djelatnošću i koja je zaštićena odredbama zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuje proizvode koji nisu povezani s njegovom djelatnošću, kao i svi drugi kupci poput pravnih osoba. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. U ime maloljetne ili potpuno nesposobne osobe ugovor mogu sklopiti njihovi zakonski zastupnici, a djelomično sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za radnje suprotne ovoj odredbi. Opći uvjeti vrijede za sve ponude bez obzira na sredstvo komunikacije na daljinu kojim je ugovor bio sklopljen. Narudžba na e-kozmos.hr može se izvršiti samo putem naše online trgovine. Sve narudžbe poslane izvan online trgovine, npr. putem elektroničke pošte ili telefona, za nas nisu prihvatljive i neće se uzeti u obzir.


Ovi opći uvjeti definiraju postupak narudžbe, plaćanja, dostave, povrata i rješavanja reklamacija u skladu sa člankom 57. Zakona o zaštiti potrošača.PRIHVAĆANJE OPĆIH UVJETA POSLOVANJA:


Kupac registracijom ili poslanom narudžbom u online trgovini e-kozmos.hr prihvaća ove opće uvjete poslovanja i slaže se sa njima. Poduzeće Lorber Sports d.o.o. zadržava pravo na izmjenu uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku. Ako se ne slažete s ovim uvjetima, ne koristite stranicu e-kozmos.hr.NARUČIVANJE ROBE / SKLAPANJE UGOVORA:


Robu možete naručiti samo putem online trgovine e-kozmos.hr, 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Klikom na gumb "Potvrdi narudžbu" obvezujete se platiti i preuzeti robu. Kupac je prema Zakonu o obveznim odnosima dužan preuzeti naručeni paket i za njega plaćati otkup.


Kupac naručuje robu elektronički u online trgovini e-kozmos.hr na temelju fotografija i osnovnih podataka o proizvodima. Slike su ilustrativne prirode i možda se ne podudaraju točno s isporučenim proizvodom.


Prije nego što dovrši narudžbu, kupac ima priliku ponovno provjeriti količine i cijene proizvoda u košarici kako bi izbjegao moguće pogreške u narudžbi.CIJENE:


Sve cijene su maloprodajne i sadrže PDV. Cijene su izražene u hrvatskim kunama. Ponuda prikazuje odabranu robu s cijenama sukladno odabranom načinu plaćanja te mogućim akcijama i popustima, što predstavlja ukupnu cijenu. U slučaju popusta, na ponudi su navedene stara cijena i cijena s popustom. Navedene cijene su preporučene cijene proizvođača kada su njihovi proizvodi plasirani na tržište. Prodavatelj zadržava pravo na raskid ugovora u slučaju pogreške u cijeni. Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu cijene. Cijene se mogu izmijeniti bez prethodne najave do trenutka narudžbe ili sklapanja ugovora. Predstavljene cijene vrijede za sve načine plaćanja (karticom, uplatom na žiro račun, plaćanjem debitnom ili kreditnom karticom). Kupac se obvezuje platiti naručene proizvode prodavatelju na jedan od mogućih načina plaćanja koji su navedeni na stranici online trgovine. Dok proizvodi iz potvrđene narudžbe nisu u cijelosti plaćeni, ostaju vlasništvo prodavatelja, čak i ako su već isporučeni kupcu. U slučaju neizvršenog plaćanja, prodavatelj ima pravo zahtijevati povrat proizvoda, a kupac ih ne smije koristiti ili oštetiti. U tom slučaju, kupac mora vratiti proizvode u istom stanju u kojem ih je zaprimio od prodavatelja.NAČINI PLAĆANJA:


Uplata na žiro račun virmanom ili putem internet bankarstva:

Kada odaberete ovu mogućnost kao način plaćanja, na kraju narudžbe na e-poštu dobit ćete podatke za uplatu. Uplatu možete izvesti putem internet bankarstva ili virmanom u banci ili pošti.


Plaćanje pouzećem: 

Kada za način plaćanja odaberete pouzeće, plaćanje možete izvesti pri isporuci električnog bicikla dostavljaču isključivo gotovinom. Molimo da pripremite gotovinu prije dolaska dostavljača.


Plaćanje debitnim ili kreditnim karticama:

U online trgovini e-kozmos.hr omogućujemo vam plaćanja karticama MasterCard®Mastercard ElectronicVisaVisa ElectronVisa PremiumV PayAmerican ExpressDinersMaestroDiscover i DinaCard.


Sigurnost pri plaćanju:
Trgovina e-kozmos.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.


PayPal: USKORO!TROŠKOVI ISPORUKE:


Dostava za sve električne bicikle kupljene u online trgovini e-kozmos.hr je besplatna.PRAVO NA RASKID UGOVORA:


Imate pravo raskinuti ovaj ugovor u roku od četrnaest dana bez navođenja razloga ako ste robu naručili na daljinu na gore opisani način. Otkazni rok počinje od dana kada je roba isporučena vama ili trećoj osobi koju ste odredili koja nije prijevoznik. Ako želite iskoristiti svoje pravo na raskid ugovora, morate obavijestiti prodavatelja o svojoj odluci o raskidu nedvosmislenom i jasnom izjavom (npr. U pismu poslanom putem pošte ili elektroničke pošte). 


Ako jednostrano raskinete ovaj ugovor, vratit ćemo vam novac koji smo zaprimili od vas uključujući troškove slanja, bez odlaganja i najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili vašu obavijest o jednostranom raskidu ugovora. Novac ćemo vratiti na isti način na koji ste izvršili plaćanje. Robu ste nam dužni vratiti o svom trošku u originalnom pakiranju najkasnije 14 dana od slanja obavijesti o raskidu ugovora na našu adresu. Troškove povrata robe snosi kupac. Novac vam možemo vratiti tek nakon primitka vraćene robe. Odgovorni ste u slučaju bilo kakvog oštećenja ili kvara uslijed rukovanja. U slučaju povrata proizvoda s većim oštećenjem, bez sastavnih dijelova ili ako proizvod nije vraćen u roku od 8 dana, smatra se da kupac nije ispunio svoje obveze, a prodavatelj nije dužan povratiti novac.MATERIJALNI NEDOSTACI:


Materijalni nedostaci su u praksi iznimno rijetki. Ako smatrate da kupljeni proizvodi u vrijeme kupnje nisu imali svojstva potrebna za njihovu normalnu uporabu ili promet, tj. imaju svojstva koja Zakon o zaštiti potrošača određuje kao materijalne nedostatke i ako nas ispravno obavijestite najkasnije u roku od dva mjeseca od datuma kada je otkriven nedostatak, možete zahtijevati da:


-besplatno otklonimo materijalni nedostatak na proizvodu ili

-vratimo dio uplaćenog iznosa razmjerno materijalnom nedostatku ili

-proizvod s materijalnim nedostatkom zamijenimo novim besprijekornim proizvodom ili

-vratimo cijeli uplačen iznos


Svoja prava možete ostvariti najkasnije u roku od dvije godine od primitka proizvoda.

Dostavite nam proizvod u pregled. Molimo da proizvodu priložite obrazac s opisom materijalnog nedostatka kako bi se postupak brže okončao. 


Prilikom slanja proizvoda na našu adresu, imajte na umu da ne primamo otkupne pošiljke. Ako prijavljeni nedostatak nije sporan, zahtjev će biti odobren u roku od osam dana od primitka proizvoda na pregled. U protivnom, obavijestit ćemo vas u roku od osam dana nakon preuzimanja proizvoda na sjedištu poduzeća Lorber Sports d.o.o.

POZOR! Ako je prijavljeni materijalni nedostatak sporan, na kraju postupka vratit ćemo vam proizvod u istom stanju u kojem je preuzet. Ako želite uvažiti jamstvo na besprijekoran rad proizvoda, moći ćete to učiniti u ovlaštenom servisu nakon preuzimanja proizvoda.

Sporove rješava nadležno tijelo prema sjedištu potrošača.RASPRODANI PROIZVODI:


U pojedinim slučajevima može se dogoditi da vam neki od naručenih proizvoda ne možemo poslati, jer je rasprodan i trenutačno ga nemamo u skladištu, zato vas molimo za razumijevanje. Vjerujemo da ćete u našoj bogatoj ponudi pronaći sličan proizvod kojim ćete biti također zadovoljni.ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA:


Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka:

Vaši podaci su računalno obrađeni i zaštićeni sukladno svim važećim propisima. Trgovina e-kozmos.hr obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihovog korištenja. Kupcima redovito dajemo mogućnost odabira u svezi s upotrebom njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici e-kozmos.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.ŽALBE I SPOROVI:


Prodavatelj i kupac će sve moguće sporove uvijek nastojati rješavati sporazumno, a ako u tome nikako ne bi uspjeli, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu. 

Sporovi se mogu rješavati i izvansudski u slučaju prijedloga za mirenje pri ovlaštenom centru za mirenje u skladu sa Zakonom o mirenju i Pravilnikom odabranog centra za mirenje ili pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore (HGK) u slučaju prijave kupca Sudu časti, u vezi s pravima potrošača na koja upućuje Zakon o zaštiti potrošača.